حتي اساتيد شناخته شده موسيقي هم كپي مي‌كنند!

به خبرنامه جامع تخصصي پزشكي خوش آمديد.

حتي اساتيد شناخته شده موسيقي هم كپي مي‌كنند!

۱۱ بازديد

يك هنرمند موسيقي درباره فقر آهنگ ها در ايران مي گويد: “كپي كردن آهنگ ها در سال هاي اخير را مي توان در آثار استادان و آهنگسازان مشهور نيز مشاهده كرد.” “در واقع ، ترانه سرايي مهارتي است كه تنها با آموزش قابل يادگيري نيست و بخشي از آن به سليقه آهنگساز برمي گردد. البته …

حتي اساتيد شناخته شده موسيقي هم كپي مي‌كنند! https://titr-news.ir/2021/10/حتي-اساتيد-شناخته-شده-موسيقي-هم-كپي-مي/ Fri, 01 Oct 2021 03:03:40 0000 فرهنگ و هنر https://titr-news.ir/2021/10/حتي-اساتيد-شناخته-شده-موسيقي-هم-كپي-مي/ يك هنرمند موسيقي درباره فقر آهنگ ها در ايران مي گويد: “كپي كردن آهنگ ها در سال هاي اخير را مي توان در آثار استادان و آهنگسازان مشهور نيز مشاهده كرد.” “در واقع ، ترانه سرايي مهارتي است كه تنها با آموزش قابل يادگيري نيست و بخشي از آن به سليقه آهنگساز برمي گردد. البته …

يك هنرمند موسيقي درباره فقر آهنگ ها در ايران مي گويد: “كپي كردن آهنگ ها در سال هاي اخير را مي توان در آثار استادان و آهنگسازان مشهور نيز مشاهده كرد.”

“در واقع ، ترانه سرايي مهارتي است كه تنها با آموزش قابل يادگيري نيست و بخشي از آن به سليقه آهنگساز برمي گردد. البته مطالعه و تمرين زير نظر معلم در پرورش اين مهارت نقش دارد. اما به دليل ضعف سيستم آموزشي ، اين موارد به درستي به دانش آموزان آموزش داده نمي شود ».

اخيراً مصاحبه اي با نصرالله داوودي داشتيم كه عدم رعايت حق چاپ در ايران را دليل بر آهنگساز و منتقد موسيقي عنوان كرد و تأكيد كرد كه اين موضوع در ايران و گاهي حتي خارج از ايران نيز وجود دارد.

پيگيري اين مكالمات و گزارشات مربوط به حق چاپ ، با علي منتظري – آهنگساز و مدرس موسيقي ما موسيقي را در خارج از ايران مطالعه كرديم و در مورد آسيب شناسي فضاي علمي موسيقي ايراني صحبت كرديم كه اساساً با انتقاد هنرمندان همراه است.

ابتدا از منتظري پرسيديم تفاوت دانشجويان اين رشته از نظر موسيقي با توجه به سيستم آموزشي داخل و خارج از ايران چيست؟ وي به خبرنگار موسيقي تيتر نيوز گفت: تفاوت هاي زيادي وجود دارد. اما به نظر من ، يك مشكل عمده در سيستم آموزشي ايران ، فقدان برنامه هاي آموزشي كدگذاري شده و ضعف در سيستم انتخاب دانش آموز است. بسياري از دانشجويان بدون حمايت كافي وارد دانشگاه مي شوند و اين كيفيت آموزش را در دانشگاه ها پايين مي آورد.

وي ادامه داد: در اكثر دانشگاه هاي خارج از ايران ، دانش آموزان آزمون هاي مختلف نظري و عملي را مي گذرانند و در صورت ورود به دانشگاه ، با برنامه درسي كاملاً كدگذاري شده و طبقه بندي شده آموزش داده مي شوند. متأسفانه در ايران ، هركسي به شيوه و شيوه اي كه دوست دارد كار مي كند ، در نتيجه هرج و مرج در سيستم آموزشي و عدم برنامه ريزي ايجاد مي شود.

علت فقر خربزه در ايران چيست؟

اين هنرمند در پاسخ به اين س saysال مي گويد: البته بخشي از مشكل به نظام آموزشي بويژه به ساختار بستگي دارد. متأسفانه بحث كپي خربزه به ويژه در سال هاي اخير در آثار استادان و آهنگسازان مشهور نيز ديده مي شود. البته سرودن آهنگي مهارتي است كه تنها با آموزش قابل يادگيري نيست و بخشي از آن به سليقه و احساس آهنگساز برمي گردد. اما به طور طبيعي ، مطالعه و تحليل آثار مختلف موسيقي در ژانرها و سبك هاي مختلف و تمرين مداوم زير نظر استاد نقش مهمي در توسعه اين توانايي ايفا مي كند. اما به دليل ضعف سيستم آموزشي ، اين موارد به درستي به دانش آموزان نشان داده نمي شود. البته رفتار ملكوتي و محدود افرادي كه در ژانرهاي مختلف كار مي كنند و در ويژگي هاي اين ژانر باقي مي مانند به دانش آموزان اجازه خلاقيت بيشتر نمي دهد.

نظام آموزشي ايران به چه اصلاحاتي نياز دارد؟

منتظري پاسخ مي دهد: نبود برنامه هاي آموزشي رمزدار و رفتارهاي جنون آميز از نقاط اصلي ضعف سيستم آموزشي است. به عنوان مثال ، در زمينه نظريه و هماهنگي ، منبع ، طبقه بندي و طبقه بندي خاصي وجود ندارد و هر شخص به شيوه خود عمل مي كند. در حالي كه در دانشگاههاي خارج از ايران ، همه دروس بر اساس منابع مطالعه و شرايط خاص تدريس مي شوند ، البته روشهاي تدريس در ايران عموماً قديمي و بي اثر است. كمبود امكانات اجرايي يكي ديگر از موانع است.

اين هنرمند گفت: در دانشگاه هاي خارج از ايران ، هر دانشگاه حتي دانشگاه هاي كوچك ، حداقل داراي يك اركستر سمفونيك و آهنگسازي هاي متفاوت است و دانشجويان هميشه در برنامه ها و جشنواره هاي مختلف تمرين ، اجرا و شركت مي كنند. اما متأسفانه در ايران كمبود عظيمي در اين منطقه وجود دارد.

معلمان تحصيلكرده و با تجربه در زمينه موسيقي كمتر هستند

منتظري با مقايسه محيط دانشگاهي موسيقي در ايران و خارج از كشور گفت: يكي از مهمترين موارد در مورد محيط دانشگاهي كمبود شديد اساتيد تحصيلكرده و مجرب در زمينه هاي مختلف موسيقي است. هيچ كس در جهان با مدرك كارشناسي ارشد مجاز به تدريس در دانشگاه نيست و ترجيحاً ممكن است از او به عنوان استاديار استفاده شود. از سوي ديگر ، سطح فعاليت هاي عملي و اجرايي دانشجويان در دانشگاه ها پايين ، ناكافي و ناكارآمد است. البته برخي از علل اين مشكل ، علاوه بر مشكلات آموزشي ، بستگي به بافت فرهنگي و اجتماعي جامعه دارد. به نظر من ، حوزه موسيقي در ايران هنوز با آزمون و خطا در حال توسعه است. در برخي گرايشها مانند اجراي در اركستر ، موسيقي شناسي قومي و موسيقي شناسي تصورات بسيار نادر و بعضاً اشتباه وجود دارد. در زمين بازي ، آموزش و منابع لازم براي برخي از سازهاي اركستري وجود ندارد.

وي گفت: “در ايران منابع و به تبع آن روش هاي آموزشي قديمي است.” در خارج از ايران ، همانطور كه اشاره شد ، منابع دوره اي كاملاً مشخصي وجود دارد كه توسط يك تيم مجرب و واجد شرايط نوشته شده است و سالانه مورد بررسي ، تجديد نظر يا به روز رساني قرار مي گيرد. علاوه بر اين ، اساتيد دائماً روش هاي تدريس خود را به روز مي كنند. در نتيجه ، سيستم يادگيري به يك سيستم پويا تبديل مي شود كه تكامل مي يابد.

آموزش تئوري موسيقي در حد حل بسياري از مشكلات روي كاغذ!

“فضاي نظري و عملي تا چه اندازه در آموزش موسيقي در خارج از ايران دخيل است؟” اين هنرمند پاسخ داد: اين يكي از مهمترين تفاوت هاي تحصيل موسيقي در ايران و خارج از آن است. در ايران در كلاس هاي تئوري كافي است مباحث نظري را تعريف كرده و چند مشكل را روي كاغذ حل كنيد. همانطور كه در كلاس هاي عملي و آموزشي ، دستورالعمل هاي نظري لازم جدي گرفته نمي شود. در حالي كه در خارج از ايران ، آموزش هاي عملي و نظري در كنار آنها ارائه مي شود ، به عنوان مثال ، در كلاس هاي تئوري ، موارد نظري با كاربرد عملي نمونه ها با پيانو و حتي با شركت دانش آموزان ارائه مي شود. در فعاليت گروهي و گروه خواني. بنابراين ، دانش آموزان به مثالهاي كاربردي موضوعات نظري گوش مي دهند و تجزيه و تحليل مي كنند ، كه اين بهترين راه براي آموزش مباحث نظري است. در عمل و همراه با كلاسها ، آموزش تئوري و آموزش در تجزيه و تحليل بخشها مواد آموزشي ضروري هستند.

به گزارش تيتر نيوز ، علي منتظي را مي توان به عنوان آهنگساز و معلم موسيقي توصيف كرد ، مانند مدرك كارشناسي ارشد آهنگسازي از دانشگاه براندون كانادا ، دكتراي آهنگسازي از دانشگاه تگزاس در آستين ، و كارشناسي ارشد نظريه موسيقي از شمال. گواهينامه دانشگاه تگزاس و داراي مدرك كارشناسي ارشد در ساختار از دانشگاه. هنر است. از سوابق اجرايي اين هنرمند مي توان به حضور وي به عنوان نوازنده تار و بالم در گروه هاي موسيقي اصفهان از سال 1376 به عنوان نوازنده باس و تنظيم كننده گروه بدون حاشيه اشاره كرد.

برخي از آثار ساخته شده توسط هنرمند نيز شامل مي شوند – عكس (براي پيانو) ، 2009 دو تابلو براي اركستر سمفونيك ، Deuteronomy براي ويولن و ويولنسل ، 2005 ، ميني (براي پيانو) 2005 ، ستايش (براي) شفيع كدكني بر اساس شعر.

علي منتظري

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.