ما از سال آب خشك وارد پاييز شده ايم ، زماني كه هنوز خبري از بارش شديد باران در كشور نيست و وضعيت اراضي مرطوب كه حق آب آنها اعطا و آزاد نشده است ، بيش از هر زمان ديگري بحراني است. كارشناسان محيط زيست معتقدند كه وضعيت فعلي رطوبت تا حد زيادي به مداخله …
حقي كه به تالابها نميرسد https://titr-news.ir/2021/10/حقي-كه-به-تالابها-نميرسد/ Fri, 08 Oct 2021 04:26:26 0000 اجتماعي https://mail.titr-news.ir/2021/10/حقي-كه-به-تالابها-نميرسد/ ما از سال آب خشك وارد پاييز شده ايم ، زماني كه هنوز خبري از بارش شديد باران در كشور نيست و وضعيت اراضي مرطوب كه حق آب آنها اعطا و آزاد نشده است ، بيش از هر زمان ديگري بحراني است. كارشناسان محيط زيست معتقدند كه وضعيت فعلي رطوبت تا حد زيادي به مداخله …
ما از سال آب خشك وارد پاييز شده ايم ، زماني كه هنوز خبري از بارش شديد باران در كشور نيست و وضعيت اراضي مرطوب كه حق آب آنها اعطا و آزاد نشده است ، بيش از هر زمان ديگري بحراني است. كارشناسان محيط زيست معتقدند كه وضعيت فعلي رطوبت تا حد زيادي به مداخله انسان و حقوق آب پرداخت نشده بستگي دارد.
به گزارش تيتر نيوز ، ايران كشوري است كه به دليل موقعيت جغرافيايي داراي آب و هواي خشك و نيمه خشك است ، اما خشكسالي سال گذشته باعث گرمتر شدن زمين نسبت به گذشته شده است. با كاهش بارندگي ها در سال باراني گذشته ، بسياري از شهرها و روستاهاي كشور با فشار آب روبرو هستند كه با شروع پاييز در بسياري از شهرها و روستاها ادامه دارد.
در حالي كه خشكسالي تامين آب آشاميدني شهرها و روستاها را با مشكل مواجه كرده است ، تالاب هاي كشور نيز خشك شده اند. دستگاه هاي رطوبت گير مطابق با ماده 4 “مقررات تخريب جبران ناپذير و جلوگيري از آلودگي” وزارت نيرو بايد سهم خود را از ظرفيت آبگير به موقع در مقادير و كيفيت مناسب و مطابق با شرايط مختلف آب و هوايي افزايش دهند. توزيع و اولويت دوم پس از تأمين آب آشاميدني تحت نظارت سازمان حفاظت محيط زيست.
طبق پيش بيني سازمان هواشناسي اكنون كه هزينه آب تالاب ها به طور كامل پرداخت نشده است ، احتمالاً ميزان بارندگي در پاييز امسال كمتر از حد معمول خواهد بود. عدم بارندگي و مديريت ضعيف در استخراج و توزيع آب ، نه تنها در سالهاي اخير بلكه در سالهاي متمادي منجر به بحرانهايي مانند رانش زمين و خشك شدن رطوبت شده است.
به گزارش تيتر نيوز ، محمدحسين بازگير ، دوستدار محيط زيست مي گويد ايران بيش از 250 زمين ديم دارد كه 145 مورد آن تالاب است ، طبق مقررات مصوب دولت و قانون حفاظت ، احيا و مديريت تالاب. ثبت شده و مابقي. مشمول. رطوبت تعريف شده است. 26 تالاب نيز از اعضاي كنوانسيون رامسر هستند (يك معاهده بين المللي براي حفاظت از تالابهاي رامسر ، استان مازندران منعقد شده است) ، اما برخي از تالابهاي كشور ما نيز در خطر از بين رفتن هستند. همون ، شيدگان ، بختگان ، پيرشان و بسياري ديگر از تالاب ها با كمبود آب و كمبود آب براي محيط زيست خود روبرو هستند و اين وضعيت منجر به از دست دادن مشاغل تالاب از جمله خدمات اكوسيستم شده است.
اين دوستدار محيط زيست خشكسالي و سوء استفاده از منابع آب و عدم نظارت بر رطوبت را ناشي از كمبود آب و نداشتن حق آب مي داند و مي افزايد: منابعي كه وارد رطوبت مي شوند باعث آلودگي و تالاب ها نيز مي شوند.آلودگي.
وي همچنين از تغيير اندازه و حجم آب درياچه ارميه نسبت به سال گذشته ابراز نگراني كرد و گفت: حجم آب درياچه ارميه به نصف رسيده است.
بازگير در سخنراني خود در راديو معتقد است بسياري از اتفاقاتي كه براي لوندي رخ داده است عمدي است و نتيجه دخالت و مداخله انسان به ويژه استفاده از منابع مانند آب است و علت اين مشكلات آن راه است. به
او گفت: “اقامتگاه فقط مكاني براي گذراندن چند روز نيست.” ما تعهدات قانوني خارجي و داخلي نسبت به تالاب ها داريم ، بنابراين مديريت محيط زيست ما بايد دقيق باشد و نگراني هاي بزرگ زيست محيطي بايد به يكديگر كمك كند. اين بدان معناست كه پيشگيري در اين زمينه بايد از محيط زيست محافظت كند.
بر اساس اين گزارش ، وضعيت نامناسب تالاب ها و حق آب آنها توسط قانون ناديده گرفته شده است ، در حالي كه بيش از 85 درصد از منابع آبي كشور در صنعت كشاورزي استفاده مي شود. بنابراين ، بسياري از كارشناسان راهي را براي حفاظت از تالاب ها براي كاهش مصرف آب در بخش كشاورزي با بهبود الگوي كشت و همچنين روش هاي آبياري در نظر مي گيرند.
محسن موسوي خوانساري كارشناس آب نيز با اشاره به قوانيني كه بر پرداخت هزينه آب تالاب ها تأكيد دارد ، به تيتر نيوز گفت: آب در يك سال آبي ، حقوق آب ، محيط زيست ، صنعت ، كشاورزي و آب آشاميدني بايد جدا شود. شيعه و هر يك بايد پرداخت شود با توجه به اهميت آنها ، اما متأسفانه هيچ نظارتي بر اجراي اين قوانين وجود ندارد.
كارشناس آب ، ضمن سرزنش سازمان حفاظت محيط زيست براي عدم اعطاي حقوق زيست محيطي به تالاب ها ، تاكيد كرد كه EPA بايد از ظرفيت پيش بيني شده در قانون استفاده كرده و با آژانس هاي آبرساني همكاري كند.از دليل شكايت كنيد. عدم پرداخت هزينه آب زيست محيطي اين سازمان مورد اعتماد بايد از دادستاني و مدعي العموم بخواهد حق را بفهمند ، اما متأسفانه نقطه ضعف سازمان حفاظت از محيط زيست اين است كه به وزارت نيرو و شركت هاي آب پرداختي نمي كند و در نتيجه هيچ پولي نمي پردازد. حقوق آب تالاب
به گزارش تيتر نيوز ، اكنون كه چشم به آسمان دوخته است باران مي تواند سرزمين ايران و رطوبت گرانبهاي آن را زنده كند و سوزن هاي آن را تازه كند ، هزينه آب تالاب ها و درياچه هاي گرانبها را تعيين و پرداخت كند. كشورهايي از جمله هورالعظيم ، هامون ، بختگان و ارميا. اين امر بسيار ضروري تر است زيرا آب حق اكوسيستم هاي مرطوب است و محروميت از اين حق عواقب جبران ناپذيري براي طبيعت و جوامع بشري به دنبال دارد. بحران مانند گرد و غباري كه راه را براي همه مي بندد.
انتهاي پيام