سلام دكتر / مركزي قلب به معناي واقعي كلمه به معناي تحول است ، قلب از نظر علمي عضوي است كه در مركز قفسه سينه قرار دارد ، به سمت چپ متمايل شده و حدود 300 گرم وزن دارد و مايعات زندگي را به دورترين قسمت هاي بدن انسان حدود 60 تا 100 بار در …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
با بيماريهاي قلبي شوخي نكنيد/حقايقي كه حادثه 11سپتامبر برملا كرد
با بيماريهاي قلبي شوخي نكنيد/حقايقي كه حادثه 11سپتامبر برملا كرد https://hydoc.ir/با-بيماريهاي-قلبي-شوخي-نكنيد-حقايقي/ https://hydoc.ir/با-بيماريهاي-قلبي-شوخي-نكنيد-حقايقي/#respond سلام دكتر Tue, 30 Mar 2021 06:36:27 0000 رسانه سلامت و دانش https://hydoc.ir/با-بيماريهاي-قلبي-شوخي-نكنيد-حقايقي/
سلام دكتر / مركزي قلب به معناي واقعي كلمه به معناي تحول است ، قلب از نظر علمي عضوي است كه در مركز قفسه سينه قرار دارد ، به سمت چپ متمايل شده و حدود 300 گرم وزن دارد و مايعات زندگي را به دورترين قسمت هاي بدن انسان حدود 60 تا 100 بار در …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
با بيماريهاي قلبي شوخي نكنيد/حقايقي كه حادثه 11سپتامبر برملا كرد
سلام دكتر / مركزي قلب به معناي واقعي كلمه به معناي تحول است ، قلب از نظر علمي عضوي است كه در مركز قفسه سينه قرار دارد ، به سمت چپ متمايل شده و حدود 300 گرم وزن دارد و مايعات زندگي را به دورترين قسمت هاي بدن انسان حدود 60 تا 100 بار در دقيقه پمپ مي كند. سرش خيلي شلوغ است و اصلاً شوخي نمي كند.
قلب شايد مهمترين اندام بعد از مغز و مطمئناً يكي از حساس ترين اعضاي بدن باشد ، بنابراين يادگيري در مورد عواملي كه باعث بيماري اين اندام حياتي مي شود نيز مهم و حساس است.
دكتر فراز فرمهيني ، متخصص قلب و عروق در گفت وگو با سلام دكتر ، اظهار داشت: بيماري هاي قلبي عروقي مهمترين علت مرگ در جهان است و بيش از 30 درصد مرگ و ميرها در سراسر جهان به طور مستقيم با بيماري هاي قلبي در ارتباط است و “اين آمار اهميت زيادي را نشان مي دهد بيماري قلبي عروقي “. به سلامت قلب و عروق توجه كنيد. “
وي افزود: “جامعه ما طي پنج دهه گذشته به سرعت روند شهرنشيني را طي مي كند و اكنون شاهد پديده صنعتي شدن يا زندگي صنعتي در كشورمان هستيم.” اين تجربه با يك تغيير فرهنگي همراه بود ، به اين معني كه فعاليت بدني افراد كاهش مي يابد ، سبك زندگي آنها تغيير مي كند و پشت ميز افزايش مي يابد ، همراه با عادات غذايي نامناسب و استفاده از غذاهاي پر چربي و كالري كه ادامه دارد. از طرف ديگر ، براي كنترل فرهنگ ما ، مصرف فست فودها كه داراي چربي ، كالري و غذاهاي پر نمك هستند ، به عنوان بخشي از فرهنگ غذايي كشورهاي غربي وارد فرهنگ ما شده است.
حلقه معيوب چاقي معضل جامعه بشري مدرن است!
فرمهيني گفت: اين رژيم جديد در كشور ما و بسياري از كشورهاي جهان باعث افزايش چربي خون و پديده چاقي شده است. چاقي يكي از بزرگترين مشكلات جامعه بشري است و چرخه معيوبي را در بدن انسان شروع مي كند. در اين چرخه معيوب ، پس از چاقي فرد ، فشار خون نيز افزايش مي يابد ، چربي بدن جامد مي شود ، اشتها افزايش مي يابد و تمايل فرد به خوردن غذاهاي پركالري تقويت مي شود و در عين حال احتمال ابتلا به ديابت نوع 2 افزايش مي يابد. چاق تر شدن زيرا بايد با داروهاي ضد ديابت درمان شوند
خطر بيماري قلبي كمتر از بيماري بيماري كرونا قلب نيست
وي با اشاره به مرگ هاي ناشي از كرونا و توجه ويژه به اين موضوع ، گفت مرگ هاي ناشي از بيماري هاي قلبي عروقي از اهميت كمتري برخوردار نيستند و متأسفانه شايع هستند: “از آنجا كه بسياري از مرگ ها به دنبال بيماري هاي قلبي عروقي است ، گويي حساسيت به اين نوع مرگ كاهش يافته است ، با غفلت از دلايل نارسايي قلبي بسيار جدي است و نبايد آن را ناديده گرفت.
وي در مورد عوامل خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي گفت: فشار خون ، چربي خون ، ديابت ، كم تحركي ، استعمال دخانيات و چاقي گروهي از عواملي هستند كه مي توانند از طريق تغيير سبك زندگي و بسياري از آسيب هاي ناشي از آن كنترل شوند.
دكتر فرمهيني گفت: آنچه امروز تصميم گيرندگان در همه كشورهاي جهان بر سر آن توافق دارند ، لزوم تغيير و تنظيم سبك زندگي از كم تحركي و مصرف غذاهاي پر كالري ، پركالري و چربي تا سبك زندگي سالم است. در مراحل اوليه خون گرفتن و به حداقل رساندن آسيب هاي بعدي.
اين متخصص قلب و عروق بر لزوم توجه به اصل اثربخشي آموزش در سنين پايين تأكيد كرد و گفت: آموزش افراد در مورد خطرات سيگار كشيدن و اهميت مراقبت از يك سبك زندگي سالم بايد از مرحله پيش دبستاني آغاز شود و افراد بايد از آن ياد بگير. در سنين پايين. ” اين توصيه را نبايد خيلي ساده گرفت. نياز به انجام فعاليت بدني هفته اي سه بار در هر مكاني بايد به ايمان مردم تبديل شود.
استفاده از قليان احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي را افزايش مي دهد
سيگار كشيدن با افزايش مصرف قليان همراه با استعمال دخانيات به عنوان يكي از بزرگترين مشكلات كشورمان در دهه هاي اخير توصيف شد و اين امر به يك عامل نگران كننده تبديل شده و بسياري از جوانان و حتي افراد تحصيل كرده استفاده از دخانيات را توجيه مي كنند و بسياري سموم دخانيات بدن آنها از طريق استفاده از قليان.
به گفته وي ، خوردن قليان به اندازه چند پاكت سيگار مضر است و نه تنها احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي را افزايش مي دهد ، بلكه تأثيرات جبران ناپذيري بر سلامت ريه ها دارد.
آلودگي هوا به قلب و عروق چه مي كند؟
دكتر فرمهيني تأكيد كرد كه فشار خون و ديابت دو علت مهم شناخته شده بيماري هاي قلبي عروقي هستند و گفت: “تأثير آلودگي هوا را نبايد فراموش كرد.”
وي افزود: “تحقيقات جالبي پس از حوادث يازدهم سپتامبر در مورد آتش نشاناني كه در اين حادثه به مجروحان كمك كردند ، انجام شد كه نتايج مهمي به بار آورد. آتش نشاناني كه پس از تخريب دو برج وارد صحنه شدند و در معرض گرد و غبار تخريب قرار گرفتند و در نتيجه آلودگي هوا ، بيماري قلبي عروقي را در سنين بسيار كمي نشان داد. در شهرهايي كه از بيماري هاي قلبي عروقي رنج مي بردند تعداد افراد به طور قابل توجهي كمتر از همتايان خود بود. چنين شرايطي را هرگز تجربه نكرده ايد.
فرمهيني افزود: اين يكي از اولين موارد جدي بود كه سالها پيش در مورد تأثير آلودگي هوا و گرد و غبار بر سلامت قلب و عروق مطرح شده بود و پس از آن تحقيقات ديگري در اين زمينه انجام شد و امروز مي دانيم كه آلودگي هوا علت يك عامل خطر مهم در ايجاد بيماري هاي قلب و عروق خوني.
به گفته وي ، در حقيقت ، علاوه بر تأثير آلودگي هوا بر ريه هاي افراد و استرس اضافي كه عملكرد ضعيف ريه بر سيستم قلبي عروقي وارد مي كند ، ذرات ريز و متابوليسم نيز در اثر آلودگي هوا و بعداً به خون جذب مي شود. در بدن. گردش خون نيز از جمله عواملي است كه احتمال ايجاد پلاك در رگ ها و سكته هاي قلبي را افزايش مي دهد ، بنابراين آلودگي هوا سلامتي همه افراد را تهديد مي كند و بايد در اين خصوص خصوصاً در مناطق شهري مانند تهران وجود داشته باشد. فكر اساسي.
رابطه بيماري قلبي و استعداد ژنتيكي
در بخش ديگري از اين گفتگو ، دكتر فرمهيني توضيح داد كه بسياري از بيماري هاي قلبي عروقي ارثي است و افراد با وراثت گرفتن برخي ژن ها در برابر بيماري هاي قلبي عروقي آسيب پذير مي شوند و مهمترين مشكل ارثي در اين زمينه انسداد عروق قلبي است و وي اشاره كرد كه منجر به به بحران ها حمله قلبي. برخي افراد از نظر ژنتيكي مستعد ابتلا به اين بيماري هستند و بسياري از بيماري هاي زمينه اي مانند فشار خون ، چربي خون و ديابت نيز ريشه در انتقال ژنتيكي دارند. برخي از افراد به احتمال زياد براي به ارث بردن ژن هاي خاصي به اين بيماري ها مبتلا هستند ، اما نبايد فراموش كرد كه تأثير ژن ها در اين بيماري ها هنوز محل بحث است و بسياري از محققان در م institutionsسسات معتبر در تلاشند تا يكي از مسئولين را پيدا كنند. براي اين بيماري ها
وي گفت: “ممكن است روزي فرا برسد كه بتوانيم از طريق ژن درماني اين اختلالات را درمان كنيم ، اما هنوز مسيري طولاني در پيش داريم. مشخص است كه برخي بيماري هاي قلبي عروقي ناشي از اختلالات ژنتيكي است ، اما متأسفانه” دانش ژن درماني و ژنتيك هنوز به سطحي نرسيده است كه بتوان در مراحل بسيار پايين جنين براي تشخيص و درمان اين بيماري ها استفاده كرد.
وي افزود: “در اين شرايط ، با كشف بيماري هايي مانند برخي از اختلالات ريتم قلب كه مي دانيم با ژن هاي خاصي مرتبط هستند ، درمان هاي علامتي و پيشگيرانه براي بهبود وضعيت بيماران در نظر گرفته مي شوند.”
مرد يا زن؟
وي گفت: “بيماري هاي قلبي عروقي به طور مساوي در زنان و مردان شايع است ، اما برخي از اين بيماري ها در يك جنسيت بيشتر است. به عنوان مثال ، ما مي دانيم كه مردان شانس بيشتري براي ابتلا به آنها دارند.” و بيماري هاي قلبي عروقي بيشتر در رابطه جنسي ديده مي شود. زنان ميانسال بيشتر از زنان هستند ، اما زنان از 55 سالگي به بعد با ورود زنان به يائسگي بيشتر به اين بيماري مبتلا مي شوند.
وي افزود: در اين حالت ترشح هورمون هاي زنانه كه نوعي محافظت قلبي عروقي محسوب مي شود متوقف مي شود و وزن خانم ها بعد از يائسگي افزايش مي يابد و اين عوامل آنها را در معرض خطر بيماري قلبي قرار مي دهد. از طرف ديگر ، افزايش مصرف سيگار در بين زنان ، كه مي تواند در سال هاي اخير يكي از معضلات ايران به حساب آيد ، همچنين خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي در زنان ايراني را همراه با عواملي كه در بالا ذكر شد ، افزايش داده است.
آيا پيري معادل بيماري قلبي است؟
وي با تأكيد بر اينكه پيري دليل بيماري هاي قلبي است و علت بيماري نيست ، گفت: هرچه سن شما بيشتر شود بيماري هاي زمينه اي بيشتر ظاهر مي شوند و بر قلب و رگ ها تأثير مي گذارند و باعث تغييراتي مي شوند و اين عملكرد قلب است. . بر اين اساس ، اگر عوامل زمينه اي به خوبي كنترل شود ، فاكتور سن به تنهايي بر سلامت قلب و عروق تأثير نمي گذارد.
وي به افراد توصيه كرد كه به دليل توجه به عوامل خطر بيماري هاي قلبي عروقي ، به جاي توجه به طرز فكر پوسيده قديمي مبني بر اينكه “افراد مسن بيشتر به بيماري قلبي عروقي مبتلا مي شوند” از سنين پايين مراقبت از خود را انجام دهند. و وخامت در جوانان آغاز مي شود. سن ، و به دليل تدريجي بودن ، علائم با رسيدن به پيري و كار بيش از حد ، با آسيب به عروق و عضلات يا فرسايش دريچه قلب ، در بيمار ظاهر مي شود. در اين مرحله ، فقط برخي از مشكلات قابل اصلاح هستند و برخي از مسائل در اين مرحله قابل اصلاح نيستند.
اين متخصص قلب و عروق گفت: با كنترل قند خون ، چربي و وزن در بيماران ديابتي ، فشار خون بالا ، چاقي و تغيير سبك زندگي مي توان به بهبود سلامت قلب و عروق كمك كرد و از گرفتگي عروق جلوگيري كرد.
با بيماري قلبي شوخي نكنيد
وي همچنين تأكيد كرد: سوerstand تفاهم در ميان بسياري از بيماراني كه در سنين ميانسالي يا بالاتر تحت درمان بيماري هاي قلبي عروقي قرار گرفته اند ، مانند جراحي قلب باز ، باي پس يا درمان مداخله اي. “آنها فكر مي كنند كه دوباره سالم هستند و فكر مي كنند مي توانند به آن برگردند.” راه قديمي زندگي. “
دكتر فارماخيني اظهار داشت: در بيش از 99٪ موارد ، اين فرض نادرست است زيرا عوامل زمينه اي كه در ابتدا باعث ابتلا به اين افراد شده هنوز در بدن آنها وجود دارد و در صورت عدم درمان باعث گرفتگي مجدد عروق بيمار مي شود. در حال بودن است.
وي با بيان اينكه مهمترين توصيه براي اين افراد اين است كه تغيير سبك زندگي را جدي بگيرند ، درمانهاي صحيح انجام دهند و بيماري را جدي بگيرند ، گفت: “در غير اين صورت ، درگيري هاي جديد در عروق قلب و عوارض آنها مانند سكته مغزي ، آريتمي ها و مرگ اتفاق خواهد افتاد. “ناگهان و متأسفانه اكثر اين افراد پس از چند سال با موارد مشابه با موارد قبلي مجدداً به پزشك مراجعه مي كنند و بايد درمان هاي جديدي را دريافت كنند. با اين حال ، با پيشرفت بيماري ، درمانها از اثربخشي كمتري برخوردار مي شوند و ميزان موفقيت و دستيابي به نتيجه مطلوب كمتر است.
علائم بيماري قلبي چيست؟
وي در ادامه بيماري قلبي را “بسيار متنوع” توصيف كرد و با بيان اينكه اختلال و درگيري مي تواند در عروق ، دريچه ها ، سيستم الكتريكي و اعصاب قلب باشد ، افزود: گاهي اوقات عضله يا كيسه اطراف قلب آشفته و ملتهب مي شود. بر اين اساس ، علائمي كه بيماران قلبي ممكن است از آن رنج ببرند. “آنها كاملاً متفاوت هستند و علائم مختلفي دارند.
دكتر فرمهيني در مورد بيماري هاي ناشي از كمبود اكسيژن در عضله قلب و عروق بيماري كرونا گفت: وقتي عروق بيماري كرونا مسدود شده و خون به درستي به عضله قلب نرسد ، بيمار از علائمي مانند درد قفسه سينه و درد فك رنج مي برد. ” رنج از پايين شكم به پايين شكم ، به ويژه دردي كه با فعاليت افزايش مي يابد.
به گفته وي ، اين دردها با تغيير در وضعيت بدن مانند خم شدن به جلو تغيير نمي كنند اما در عين حال چند دقيقه بيشتر ادامه پيدا نمي كنند و با استراحت بهبود مي يابند. اين درد به عنوان تيراندازي به دست يا شانه توصيف شده است.
“نشانه بعدي بيماري عروق بيماري كرونا تنگي نفس است ، به ويژه تنگي نفس كه در حين ورزش رخ مي دهد. اما گاهي اوقات اين علائم در بيماران بيماري كرونا و حتي برخي از بيماران مانند افراد مسن به وضوح ظاهر نمي شود. يا ديابتي ها.”
وي با تأكيد بر اينكه در صورت مشاهده اين علائم بايد به متخصص قلب مراجعه كنيد ، افزود: برخي بيماران از التهاب عضله يا كيسه قلب رنج مي برند و درد در قفسه سينه و شكم بيش از چند ثانيه طول نمي كشد و اين دردها ايجاد مي شود كم و بيش وقتي كه بدن در وضعيت قرار دارد. “مشخص ، اما به طور كلي ، اين تعاريف 100٪ نيستند و بيماراني كه دچار تنگي نفس يا درد مكرر قفسه سينه مي شوند ، بايد براي معاينه لازم به پزشك مراجعه كنند.
وي با بيان اينكه علائم در مراحل پاياني بسياري از بيماري هاي قلبي نيز مشاهده مي شود ، اظهار داشت: بيماران مبتلا به نارسايي قلبي گاهي اوقات يك علامت مشترك دارند كه تجمع بيش از حد آب در بدن است و اين خود را در تورم پاها نشان مي دهد. فرد متوجه مي شود كه كفش چقدر تنگ است. اين علائم شامل تنگي نفس و بزرگ شدن شكم به دليل تجمع مايعات در شكم است.
وي تأكيد كرد: در صورت مشاهده اين علائم بايد با يك متخصص قلب مشورت كنيد تا دلايل اساسي آن را بهتر درك كنيد زيرا بسياري از بيماري هاي قلبي مانند بيماري دريچه قلب يا بيماري هاي مربوط به ريتم قلب و آسيب عضلاني مي توانند در مراحل پاياني خود باشند. علائم شايع
انتهاي پيام
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
با بيماريهاي قلبي شوخي نكنيد/حقايقي كه حادثه 11سپتامبر برملا كرد