از نظر طب ايراني ، هر فصلي از سال حال و هواي خاصي دارد و بر اين اساس ، استفاده از توصيه ها و اقدامات ويژه در هر فصل براي حفظ سلامتي و جلوگيري از بروز بيماري ها يا كاهش عوارض بيماري ضروري است. فصل به گزارش سلام دكتر ، از ديدگاه طب ايراني ، …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
۱۷ توصيه طب ايراني براي فصل بهار/ مزاج فصل را بهتر بشناسيد
۱۷ توصيه طب ايراني براي فصل بهار/ مزاج فصل را بهتر بشناسيد https://hydoc.ir/۱۷-توصيه-طب-ايراني-براي-فصل-بهار-مزاج/ https://hydoc.ir/۱۷-توصيه-طب-ايراني-براي-فصل-بهار-مزاج/#respond سلام دكتر Sun, 28 Mar 2021 22:01:26 0000 رسانه سلامت و دانش https://hydoc.ir/۱۷-توصيه-طب-ايراني-براي-فصل-بهار-مزاج/
از نظر طب ايراني ، هر فصلي از سال حال و هواي خاصي دارد و بر اين اساس ، استفاده از توصيه ها و اقدامات ويژه در هر فصل براي حفظ سلامتي و جلوگيري از بروز بيماري ها يا كاهش عوارض بيماري ضروري است. فصل به گزارش سلام دكتر ، از ديدگاه طب ايراني ، …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
۱۷ توصيه طب ايراني براي فصل بهار/ مزاج فصل را بهتر بشناسيد
از نظر طب ايراني ، هر فصلي از سال حال و هواي خاصي دارد و بر اين اساس ، استفاده از توصيه ها و اقدامات ويژه در هر فصل براي حفظ سلامتي و جلوگيري از بروز بيماري ها يا كاهش عوارض بيماري ضروري است. فصل
به گزارش سلام دكتر ، از ديدگاه طب ايراني ، بهار زماني است كه انسانها در سرزمينهاي معتدل به دليل برودت هوا به پوشش زيادي احتياج ندارند و همچنين به دليل گرماي هوا به تهويه هوا احتياج ندارند. مزاج بهاري گرم و مرطوب معتدل است و به دليل مزاج و لطافت نيروها را تقويت مي كند ، براي روحيه دارويي مناسب است و آن را تقويت مي كند. بهار براي همه سنين مناسب است و همچنين مناسب ترين فصل براي زندگي و سلامتي افراد مسن و افرادي است كه داراي روحيه سرد و خشك هستند.
در بهار ، توليد خون در بدن افزايش مي يابد ، كه احتمال عفونت با برخي بيماري ها را افزايش مي دهد و باعث بيماري هاي خونريزي ، پارگي رگ ها ، بزاق خون و سرفه مي شود. در اين فصل گرم ، هوا نرم شده و مخلوط موادي را كه به دليل سرماي زمستان و كاهش تعريق در بدن حفظ مي شوند ، تحريك مي كند. اگر بدن نتواند به طور كامل از اين ناخالصي ها خلاص شود ، آنها به اندام هاي ضعيف مانند كشاله ران ، زير پوست و اطراف بدن سرازير مي شوند و باعث بيماري هاي شايع در اين فصل مانند جوش ، تورم چركي ، تاول ، خارش و گلو درد: آنها به مغز مي رسند و به بطن هاي مغز مي رسند و باعث صرع و سكته در افراد مستعد و زمينه اي مي شوند.
از طرف ديگر ، اگر اين مواد وارد مخاط بيني شوند ، مي توانند باعث سرماخوردگي ، گرفتگي صدا و سرفه شوند. از بين بردن اين مواد در مفاصل منجر به آرتروز چركي و درد مفاصل مي شود. تشديد بيماري در بهار لزوماً علامت بدي نيست ، اما ممكن است به دليل آماده سازي زباله هاي بيماري زا براي دفع باشد. اين امر خصوصاً در مورد افرادي كه در زمستان به دليل پرخوري و كمبود ورزش اشتهايشان افزايش يافته است ، بيشتر صدق مي كند.
مقياس هاي طب ايراني براي عبور از بهار
طبق گفته دفتر پزشكي ايراني وزارت بهداشت ، براي كاهش شيوع بيماري ها بايد به نكات زير توجه شود:
پاكسازي بدن از مواد پوسيده و ناخالصي هايي كه در فصل زمستان در بدن جمع شده است.
فقط با تشخيص حرفه اي از خون (رگ زدن يا حجامت) استفاده كنيد
از پرخوري و پرخوري پرهيز كنيد
از نوشيدن بيش از حد نوشيدني هاي بسيار گرم و مرطوب خودداري كنيد
مصرف غذاهاي توليد كننده خون ، از جمله گوشت ، به ويژه گوشت قرمز را كاهش دهيد
از انجام فعاليت هاي بدني زياد خودداري كنيد. ورزش متوسط هر روز صبح قبل از صبحانه يا قبل از ظهر مفيد است.
از استرس روانشناختي بيش از حد مانند عصبانيت و پرخاشگري اجتناب كنيد زيرا به هواي خلقي كمك مي كند و عوارض آن را افزايش مي دهد.
از نوشيدني ها و خميرهايي كه حرارت را مسدود مي كنند مانند شربت ريواس ، آب قاصدك ، شربت زرشك ، رب گوشت ، كدو ، شربت نارنج و ليمو و آب ليمو استفاده كنيد.
از وسايل پرادويه ، تلخ ، ادويه دار ، نمكي و تيز مانند تنقلات (آجيل شور ، دانه ها و گردو) و ادويه هاي تند (فلفل ، دارچين و زنجبيل) خودداري كنيد.
پوشيدن لباسهاي ملايم و سبك ، به خصوص پارچه ، و جلوگيري از بالا رفتن دماي بدن ، به خصوص در هنگام خواب.
از حمامهاي بسيار گرم و استفاده طولاني مدت از آب معدني گرم خودداري كنيد.
از نوشيدن آب با معده خالي و روزه داري خودداري كنيد.
اگر از آلرژي رنج مي بريد ، از مصرف ميوه هاي نرم مانند خيار ، خربزه و خربزه كه باعث تغييرات سريع در بدن مي شوند خودداري كنيد. البته استفاده از آب ميوه هاي فوق الذكر با كمي شكر براي كاهش دما منعي ندارد.
با استفاده از سوپ ها و خورشت هاي ساده كه بر اساس برنج و سبزيجات سنتي استفاده مي شوند ، از يبوست جلوگيري كنيد.
از سيب ، كاهو و نعناع به عنوان ميان وعده استفاده كنيد.
اگر هنگام خوردن يك ميوه احساس خشكي دهان ، پوست و حتي گلودرد داريد ، ديگر آن ميوه را نخوريد.
مصرف سبزيجات مخصوص اين فصل (مانند ريواس و كنگر فرنگي) را فراموش نكنيد.
انتهاي پيام
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
۱۷ توصيه طب ايراني براي فصل بهار/ مزاج فصل را بهتر بشناسيد